Larousse Gastronomique 2012
Larousse gastronomique is 's werelds beroemdste naslagwerk. Prosper Montagné, een vermaarde Franse chef-kok, was verantwoordelijk voor de eerste editie, die in 1938 in Parijs verscheen. Hij wilde een overzicht geven van de geschiedenis van de gastronomie in de twintigste eeuw en een informatiebron zijn voor de praktische aspecten van het koken. De Larousse werd de afgelopen eeuw een groot aantal keren herzien, waarbij de inhoud werd aangepast aan de steeds veranderende situatie op culinair gebied. Deze geheel herziene uitgave is een weerslag van de culinaire revolutie van de afgelopen twintig jaar.
Recensie(s)
Ongewijzigde editie van de Larousse Gastronomique, nu drie dikke paperbackdelen in een kartonnen cassette. In deze oorspronkelijk Franse gastronomische encyclopedie worden alle Franse regio's apart behandeld, komen veel nationale keukens aan bod en verder alle mogelijke culinaire termen, ingredienten, voedingsmiddelen, bereidingswijzen, recepten enz. De Nederlandse vertaling van de grondig herziene druk* uit 2003 waarbij vele lemma's sneuvelden en vervangen werden door meer eigentijdse, mag er zijn: ze is adequater en beter dan de eerste uit 1989. Bij ieder lemma staat ook de Franse naam, handig voor culinaire opleidingen etc. De receptennamen zijn rood gedrukt. Onderaan de recepten verwijzingen in rood naar recepten onder andere trefwoorden. De foto's van producten, landschappen, gerechten enz. vervielen in deze goedkope versie. Wel in ieder deel een katern met bereidingswijzen in verduidelijkende kleurenfoto's. Achterin een aanhangsel met praktische zaken, overzicht van grote Franse wijnen enz. en een bibliografie. Met register.
Toos Verhoeven-van Raamsdonk
Recensie(s)
Ongewijzigde editie van de Larousse Gastronomique, nu drie dikke paperbackdelen in een kartonnen cassette. In deze oorspronkelijk Franse gastronomische encyclopedie worden alle Franse regio's apart behandeld, komen veel nationale keukens aan bod en verder alle mogelijke culinaire termen, ingredienten, voedingsmiddelen, bereidingswijzen, recepten enz. De Nederlandse vertaling van de grondig herziene druk* uit 2003 waarbij vele lemma's sneuvelden en vervangen werden door meer eigentijdse, mag er zijn: ze is adequater en beter dan de eerste uit 1989. Bij ieder lemma staat ook de Franse naam, handig voor culinaire opleidingen etc. De receptennamen zijn rood gedrukt. Onderaan de recepten verwijzingen in rood naar recepten onder andere trefwoorden. De foto's van producten, landschappen, gerechten enz. vervielen in deze goedkope versie. Wel in ieder deel een katern met bereidingswijzen in verduidelijkende kleurenfoto's. Achterin een aanhangsel met praktische zaken, overzicht van grote Franse wijnen enz. en een bibliografie. Met register.
Toos Verhoeven-van Raamsdonk
Auteur | | Larousse Team |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |