Larousse Gastronomique
Larousse gastronomique is ’s werelds beroemdste culinaire naslagwerk. Prosper Montagné, een vermaarde Franse chef-kok, was verantwoordelijk voor de eerste editie die in 1938 in Parijs verscheen. Hij wilde een overzicht geven van de geschiedenis van de gastronomie in de twintigste eeuw, en een informatiebron zijn voor de praktische aspecten van het koken. De Larousse werd de afgelopen eeuw een groot aantal keren herzien waarbij de inhoud werd aangepast aan de steeds veranderende situatie op culinair gebied. Deze geheel herziene uitgave is een weerslag van de culinaire revolutie van de afgelopen twintig jaar.
De Larousse gastronomique is het ultieme naslagwerk voor professionele en hobbykoks, het is een combinatie van geschiedenis, theorie en praktijk. De overzichtelijke vormgeving en ruim 600 culinaire foto’s vullen de informatie uitstekend aan en maken het boek toegankelijk en overzichtelijk. Om de recepten gemakkelijk in de keuken te kunnen gebruiken worden deze niet alleen in het complete boek opgenomen, maar ook apart gebundeld in een receptenboek.
De Larousse gastronomique is het ultieme naslagwerk voor professionele en hobbykoks, het is een combinatie van geschiedenis, theorie en praktijk. De overzichtelijke vormgeving en ruim 600 culinaire foto’s vullen de informatie uitstekend aan en maken het boek toegankelijk en overzichtelijk. Om de recepten gemakkelijk in de keuken te kunnen gebruiken worden deze niet alleen in het complete boek opgenomen, maar ook apart gebundeld in een receptenboek.
Auteur | | Onbekend |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |