Oosterse Stoomgerechten
Uit China, Japan en Zuidoost-Azië zijn boeiende kookstijlen afkomstig, waarvan een gemeenschappelijk kenmerk is dat gestoomd voedsel een belangrijke rol speelt.
Voedsel stomen leidt tot een verrukkelijke mengeling van smaak, geur, textuur en kleur. Daarom is stomen zo populair in Azië, waar voedsel met grote aandacht voor detail wordt bereid en genuttigd. Stomen is ook buitengewoon gezond; er wordt weinig tot geen extra vet toegevoegd en het voedsel behoudt zijn volledige voedingswaarde. Het wekt dan ook geen verbazing dat stomen steeds populairder wordt in het Westen.
Voedsel stomen leidt tot een verrukkelijke mengeling van smaak, geur, textuur en kleur. Daarom is stomen zo populair in Azië, waar voedsel met grote aandacht voor detail wordt bereid en genuttigd. Stomen is ook buitengewoon gezond; er wordt weinig tot geen extra vet toegevoegd en het voedsel behoudt zijn volledige voedingswaarde. Het wekt dan ook geen verbazing dat stomen steeds populairder wordt in het Westen.
Auteur | | Kim Chung Lee |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |