Stomen
Niet alleen kleurrijk op je bord maar ook verrassend héérlijk! (Libelle)
Stomen is supergezond: er komt geen olie aan te pas! Bovendien gaat het snel en spijzen die gestoomd worden, behouden niet alleen hun voedingswaarde, maar ook hun kleur en smaak. Er zijn genoeg voorwerpen om in te stomen: in een goedkoop stoommandje van bamboe uit de Chinese toko, in een speciale stoompan, in een inklapbare geperforeerde stoommand, en zelfs in een kom die - afgedekt met een bord - in een gewone pan staat!
• Probeer eens gestoomde groenten op basis van oorspronkelijke Aziatische recepten, zoals mini-paprikaatjes gevuld met chili-pinda's en mihoen.
• Vis en schaaldieren zijn ideaal om te stomen. Er zijn fantastische recepten, zoals garnalen gevuld met chili-jam, en gestoomde krab met chili, limoen en gember.
• Heerlijke, gezonde vlees- en gevogelterecepten, met onder meer dim-sum-favorieten als wontonbuideltjes met varkensvlees.
• Er zijn ook recepten voor rijst en zoete gerechten.
Stomen is supergezond: er komt geen olie aan te pas! Bovendien gaat het snel en spijzen die gestoomd worden, behouden niet alleen hun voedingswaarde, maar ook hun kleur en smaak. Er zijn genoeg voorwerpen om in te stomen: in een goedkoop stoommandje van bamboe uit de Chinese toko, in een speciale stoompan, in een inklapbare geperforeerde stoommand, en zelfs in een kom die - afgedekt met een bord - in een gewone pan staat!
• Probeer eens gestoomde groenten op basis van oorspronkelijke Aziatische recepten, zoals mini-paprikaatjes gevuld met chili-pinda's en mihoen.
• Vis en schaaldieren zijn ideaal om te stomen. Er zijn fantastische recepten, zoals garnalen gevuld met chili-jam, en gestoomde krab met chili, limoen en gember.
• Heerlijke, gezonde vlees- en gevogelterecepten, met onder meer dim-sum-favorieten als wontonbuideltjes met varkensvlees.
• Er zijn ook recepten voor rijst en zoete gerechten.
Auteur | | E. Petersen-Schepelern |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |