Kookboek (van een omelet kun je geen ei maken!)
Reclamefotograaf Jan Willem Scholten droeg op zijn
jarenlange wereldreizen altijd een Moleskine boekje
met zich mee. Het was volgeschreven met simpele, doch
appetijtelijke recepten. Waar hij zich ook bevond, hij kon
altijd in een handomdraai met zijn persoonlijke lexington
de mooiste gerechten creƫren. Daarnaast illustreerde hij
deze recepten met unieke tekeningen: van een vrolijke
kip met een fles rode wijn tot een buste van de Romeinse
keizer Julius Caesar.
Zonder hier enige ruchtbaarheid aan te geven, heeft zijn
vrouw een uitgever gezocht die dit bijzondere boekje als
cadeau voor zijn 50ste geboortedag wilde uitgeven. En
zie hier het resultaat: een persoonlijk, eenvoudig boekje
dat hun liefde representeert en een blijvende herinnering
is voor hun dochter.
Jan Willem kan een aardig potje koken, alhoewel hij hier
nooit voor is opgeleid. Echter, de stap van camera naar
pollepel is minder groot dan je zou denken: koken is net
zo'n creatieve bezigheid als fotograferen.
De recepten zijn deels van persoonlijke signatuur, deels
van Johannes van Dam en ook de keukengeheimen van
zijn Zuid-Italiaanse schoonmoeder worden prijsgegeven.
Alle recepten zijn met succes gekeurd en becijferd door
meerdere fijnproevers dan alleen Novella en dochter Viky Lou
jarenlange wereldreizen altijd een Moleskine boekje
met zich mee. Het was volgeschreven met simpele, doch
appetijtelijke recepten. Waar hij zich ook bevond, hij kon
altijd in een handomdraai met zijn persoonlijke lexington
de mooiste gerechten creƫren. Daarnaast illustreerde hij
deze recepten met unieke tekeningen: van een vrolijke
kip met een fles rode wijn tot een buste van de Romeinse
keizer Julius Caesar.
Zonder hier enige ruchtbaarheid aan te geven, heeft zijn
vrouw een uitgever gezocht die dit bijzondere boekje als
cadeau voor zijn 50ste geboortedag wilde uitgeven. En
zie hier het resultaat: een persoonlijk, eenvoudig boekje
dat hun liefde representeert en een blijvende herinnering
is voor hun dochter.
Jan Willem kan een aardig potje koken, alhoewel hij hier
nooit voor is opgeleid. Echter, de stap van camera naar
pollepel is minder groot dan je zou denken: koken is net
zo'n creatieve bezigheid als fotograferen.
De recepten zijn deels van persoonlijke signatuur, deels
van Johannes van Dam en ook de keukengeheimen van
zijn Zuid-Italiaanse schoonmoeder worden prijsgegeven.
Alle recepten zijn met succes gekeurd en becijferd door
meerdere fijnproevers dan alleen Novella en dochter Viky Lou
Auteur | | Jan Willem Scholten |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |