Franse oesters
Adri & Inge Bruijnooge nemen u mee op ontdekkingsreis naar de wonderlijke wereld van de oesters. Een reis die gaat van de larve, de verschillende kweekmethodes, de rijpingsprocessen, de smaakontwikkeling van de oester tot aan de tongstrelende oesterrecepten op uw bord of in uw glas.
Ook 'duiken' we met u de geschiedenis in en reizen van de prehistorie tot aan de huidige tijd waarin we alle delen van de wereld bezoeken. Niets laten we onbenoemd: het noeste vakmanschap van de oesterboeren of het harde leven van de vrouwen die de oesters oogstten om te voorzien in hun dagelijkste bestaan. We maken uittstapjes naar de kunst waar de oester vaak als inspiratiebron heeft gediend. En niet te vergeten verblijven we in de mooiste streken van Frankrijk, waar de oesters goed gedijen zoals Normandiƫ, Bretagne en Charente-Maritime.
Samen met vinoloog Barbara Verbeek hebben we een unieke smaakwijzer samengesteld. Niet voor niets noemen we de oester 'Grand Cru' van de zee. Het verschil in rijping, de kwaliteit van het water, het seizoen een de streek bepaalt de smaak, de naam en de klasse. Net als bij wijn kunt u de nuanceverschillende proeven.
Auteur | | Inge Bruijnooge-Dekker |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Taal |