Fruits de mer, Spectaculair
Een plateau fruits de mer is een feest op tafel. Fruits de mer, de vruchten van de zee.
Een verzamelnaam voor schelpdieren, schaaldieren, zeeslakken, en andere eetbare kleine zeedieren. Om met dit zeebanket kennis te maken, nemen Inge en Adri Bruijnooge u mee langs de kust, tot in Frankrijk aan toe en soms verder. Het is een fascinerende ontdekkingsreis naar een unieke wereld onder water. Vol leven, kleur, en van een schitterende schoonheid. De wereld van de vruchten van de zee.
Fruits de mer zijn uniek en onvergelijkbaar, en daarom spectaculair. Elke zeevrucht krijgt zijn eigen verhaal in dit boek. Het uiterlijk, de vindplaats, de verschillende manieren van vissen of rapen en in welk seizoen dat het beste kan, staan per hoofdstuk beschreven.
Natuurlijk komt ook de smaak en de bereidingswijze van alle soorten aan bod. Verder speelt de groentetuin van de zee een voorname rol. Prachtige zeewieren, met stuk voor stuk bijzondere eigenschappen: groei, leefomgeving, smaakkarakter, en hoe je ze moet eten.
Met de culinaire recepten van heel veel topchefs is de reis compleet.
Auteur | | Inge Bruijnooge |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Taal |