Koken met bier
Prachtig kookboek voor bierliefhebbers en culinaire amateurs.
Vandaag de dag wordt er in veel huishoudens licht en mediterraan gekookt.
Dat bier daar uitstekend als ingrediƫnt kan worden ingepast, is over het algemeen bij de huidige keukenprins(es) geen heersende gedachte. Dat is jammer, want bier is niet alleen gemaakt om te drinken. Bier heeft een pittige frisheid en fruitigheid. Het is kruidig, soms wat bitter en zacht zoet. Karaktertrekken die in moderne gerechten buitengewoon worden gewaardeerd.
Gerenomeerde koks vonden het een uitdaging eigentijdse interpretaties van klassieke biergerechten te maken die prima passen in de lichte, moderne keuken van vandaag.
Naast de originele recepten met 100 prachtige kleurenfoto's biedt dit kookboek informatie over producten van het seizoen, uitleg van kokstaal en keukentermen, en praktijktips van de kok.
Vandaag de dag wordt er in veel huishoudens licht en mediterraan gekookt.
Dat bier daar uitstekend als ingrediƫnt kan worden ingepast, is over het algemeen bij de huidige keukenprins(es) geen heersende gedachte. Dat is jammer, want bier is niet alleen gemaakt om te drinken. Bier heeft een pittige frisheid en fruitigheid. Het is kruidig, soms wat bitter en zacht zoet. Karaktertrekken die in moderne gerechten buitengewoon worden gewaardeerd.
Gerenomeerde koks vonden het een uitdaging eigentijdse interpretaties van klassieke biergerechten te maken die prima passen in de lichte, moderne keuken van vandaag.
Naast de originele recepten met 100 prachtige kleurenfoto's biedt dit kookboek informatie over producten van het seizoen, uitleg van kokstaal en keukentermen, en praktijktips van de kok.
Auteur | | M. van Huijstee |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |