Topchefs Sterrenkeukens
Professionele koks zijn niet langer tevreden met gewoon smakelijke,
overbekende formules. Zo werd Guy Martin van het historische Le Grand
Véfour door critici geprezen om zijn pogingen verwachtingen te omzeilen –
met name door het vervagen van de grenzen tussen zoet en hartig. Na
jarenlang perfect gebraad te hebben geleverd, kondigde Alain Passard van
l'Arpège zijn plannen aan om vegetarisch te gaan koken.
In Spanje zorgen Ferran en Albert Adrià voor zoveel controverse dat
de hele fijnproeverswereld naar hun restaurant El Bulli trekt wanneer dat
elke zomer zijn deuren opent.
In Australië blijft Tetsuya Wakuda met zijn door de Franse en Japanse
keuken geïnspireerde composities indruk maken.
In dit schitterende boek ontmoet de kookliefhebber 34 van deze
topchefs. Die stelden de recepten van hun kenmerkende gerechten ter
beschikking, zodat ook de thuiskok een sterrenkok kan worden.
overbekende formules. Zo werd Guy Martin van het historische Le Grand
Véfour door critici geprezen om zijn pogingen verwachtingen te omzeilen –
met name door het vervagen van de grenzen tussen zoet en hartig. Na
jarenlang perfect gebraad te hebben geleverd, kondigde Alain Passard van
l'Arpège zijn plannen aan om vegetarisch te gaan koken.
In Spanje zorgen Ferran en Albert Adrià voor zoveel controverse dat
de hele fijnproeverswereld naar hun restaurant El Bulli trekt wanneer dat
elke zomer zijn deuren opent.
In Australië blijft Tetsuya Wakuda met zijn door de Franse en Japanse
keuken geïnspireerde composities indruk maken.
In dit schitterende boek ontmoet de kookliefhebber 34 van deze
topchefs. Die stelden de recepten van hun kenmerkende gerechten ter
beschikking, zodat ook de thuiskok een sterrenkok kan worden.
Auteur | | S. Butchkiss |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |