De Vietnamese keuken
De vroegste kennismaking met de Vietnamese keuken dateert al uit de dagen van Marco Polo. De heerlijke smaak, de grote voedingswaarde en variëteit en het feit dat men van de gerechten niet dik wordt, hebben ervoor gezorgd dat de Vietnamese keuken vooral in West-Europa ongekend populair is geworden. Een vergelijking met de Chinese keuken ligt voorde hand, maar is niet terecht. Vietnamese gerechten zijn minder zoet en vet en men gebruikt bij de bereiding ook minder of geen alcohol. Er bestaat nog een misverstand: de Vietnamese keuken zou inge¬wikkeld zijn en een geraffineerde kooktechniek vergen. Nu kan men zich natuurlijk toeleggen op tijdrovende menu’s, maar de meeste recepten die in deze bundel zijn verzameld, zijn binnen een uur te prepareren en uiteraard kan men ze naar behoefte variëren.
Voor soepen en sauzen, voor vis-en vleesgerechten, maar ook voor desserts vindt u in De Vietnamese keuken een keur aan uitgelezen recepten. En: als u de maaltijd eenmaal klaar hebt, neem er dan ook ruimschoots de tijd voor, want ook voor Vietnamezen behoort de tijd die aan tafel wordt doorgebracht, tot de meest plezierige van de dag.
Voor soepen en sauzen, voor vis-en vleesgerechten, maar ook voor desserts vindt u in De Vietnamese keuken een keur aan uitgelezen recepten. En: als u de maaltijd eenmaal klaar hebt, neem er dan ook ruimschoots de tijd voor, want ook voor Vietnamezen behoort de tijd die aan tafel wordt doorgebracht, tot de meest plezierige van de dag.
Auteur | | Ngocrao |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |