Olijfolie

Olijfolie

Behalve over de geschiedenis van olijfolie wordt in dit boek informatie gegeven over de verschillende olijfrassen, de persingen, de samenstelling, de voedingswaarde en het gebruik van olijfolie in de keuken.
Maar vooral wordt uitvoerig ingegaan op de therapeutische toepassing van olijfolie bij allerlei klachten, zoals allergieën, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte, diabetes, galstenen, overgewicht, trombose, diarree, huidziekten, oogklachten, verstopping, menstruatieklachten, maagaandoeningen, spijsverteringsklachten, tandvleesontsteking enz., enz.
Ook bij mentale klachten, zoals depressie of stress, blijkt olijfolie een heilzame werking te hebben.

Natuurlijk ontbreekt het gebruik van olijfolie ook niet bij de schoonheidsverzorging en bij het bereiden van overheerlijke gerechten waarvan u achterin een heel aantal aantreft.

Regina Rosenfelder, die vele jaren ieder vrij moment in Italië doorbracht, geeft veel inspirerende informatie over olijfolie en de verbazingwekkende hoeveelheid mogelijkheden voor een betere gezondheid, voor onze huid- en schoonheidsverzorging én voor in de keuken.

Auteur | Regina Rosenfelder
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789090300245
Boekomslag voor ISBN: 9789020206326
Boekomslag voor ISBN: 9789054263241
Boekomslag voor ISBN: 9789401455435
Boekomslag voor ISBN: 9789060975046
Boekomslag voor ISBN: 9789402193435


Boekn ©