Olijfolie
Lichtgroen, donkergroen, jade, heldergeel, en goudgeel, bitter, zacht, pikant, harmonieus, rond, suikerig, fruitig, delicaat, scherp, met smaken van amandel, appel, artisjok, gemaaid gras, citrusfruit... Er bestaan tientallen, honderden olijfoliën en elke olie heeft zijn eigen persoonlijkheid. Net als bij wijnen getuigt de smaak van oliën van de rijkdom en de bijzonderheden van een grondgebied en hebben ze hun grands crus en hun uitzonderlijke jaren. In de loop van de boek volgen we Olivier Baussan, groot specialist op het gebied van olijfolie, op zijn fabuleuze reis langs de olijfgaarden van het Middellandse-Zeegebied. Het boek is een uitnodiging om de beste crus te ontdekken en ervan te genieten, maar ook een culinaire zwerftocht langs de tafels van de Provence en van Corsica, van Italië, Spanje, Griekenland en Galilea. Vervolgens gaat het avontuur door en zetten we ons aan tafel bij jacques Chibois, wiens keuken alle mediterrane geuren ademt. Hij onthult hier vijftig nog niet eerder gepubliceerde recepten, variërend van de traditionele zeebrasem uit de oven met Siciliaanse olijfolie tot de verrassende madeleines met olijfolie uit de Provence en de pompoenbeignets met Catalaanse olijfolie. Dit prachtige boek is voorzien van meer dan 150 kleurenfoto's.
Auteur | | Onbekend |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |