Vlees
In de laatste jaren is er binnen de culinaire wereld een ontwikkeling gaande waarin op een andere manier met de producten – de bouwstenen van het koken – wordt omgegaan. Duurzaamheid en kwaliteit worden steeds belangrijker. Vlees, bijvoorbeeld, is niet alleen mals of sappig. Het is ook belangrijk om te weten waar het dier vandaan komt, onder welke omstandigheden het is opgegroeid en hoe de slager ermee is omgegaan. Zoals een bekende topkok stelt: ‘warenkennis
is de basis van het koken, en dus moet je de tijd niet alleen aan koken besteden, maar juist aan de kennis van de ingrediënten.’
Toch wordt uiteraard ook de techniek van het koken niet vergeten. Menige keuken wordt zo ook een laboratorium waar naar hartenlust met culinaire technieken wordt geëxperimenteerd op zoek naar nieuwe smaaksensaties. De moleculaire gastronomie, waarin koks met chemici samenwerken, is daarvan een extreem voorbeeld. Maar we kunnen het ook dichter bij huis zoeken, door op een andere manier om te gaan met bekende ingrediënten of producten van
vroeger uit de vergetelheid te halen.
De kookboeken uit onze exclusieve serie Verrukkelijk veelzijdig doen recht aan deze trends. Ze zijn met liefde en zorg samengesteld door erkende experts uit het vak en kenmerken zich door een brede aandacht voor het product en voor nieuwe bereidingen van klassieke ingrediënten. Alle recepten zijn prachtig gefotografeerd, op een manier die probeert recht te doen aan de essentie van elke creatie. Behalve de echte klassiekers bevat elk boek ook een twintigtal originele recepten van chef-koks van Nederlands meest gerenommeerde restaurants. Daarmee wijst deze inspirerende serie de kookliefhebber niet alleen de weg naar de betere recepten, maar ook naar de betere restaurants.
is de basis van het koken, en dus moet je de tijd niet alleen aan koken besteden, maar juist aan de kennis van de ingrediënten.’
Toch wordt uiteraard ook de techniek van het koken niet vergeten. Menige keuken wordt zo ook een laboratorium waar naar hartenlust met culinaire technieken wordt geëxperimenteerd op zoek naar nieuwe smaaksensaties. De moleculaire gastronomie, waarin koks met chemici samenwerken, is daarvan een extreem voorbeeld. Maar we kunnen het ook dichter bij huis zoeken, door op een andere manier om te gaan met bekende ingrediënten of producten van
vroeger uit de vergetelheid te halen.
De kookboeken uit onze exclusieve serie Verrukkelijk veelzijdig doen recht aan deze trends. Ze zijn met liefde en zorg samengesteld door erkende experts uit het vak en kenmerken zich door een brede aandacht voor het product en voor nieuwe bereidingen van klassieke ingrediënten. Alle recepten zijn prachtig gefotografeerd, op een manier die probeert recht te doen aan de essentie van elke creatie. Behalve de echte klassiekers bevat elk boek ook een twintigtal originele recepten van chef-koks van Nederlands meest gerenommeerde restaurants. Daarmee wijst deze inspirerende serie de kookliefhebber niet alleen de weg naar de betere recepten, maar ook naar de betere restaurants.
Auteur | | Onbekend |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |