Tussen Boer En Burger
Tussen boer en burger, een enorme verbreding van het arbeidsterrein van de dierenarts. In 1925 nog vrijwel beperkt tot de diergeneeskundige dienstverlening op de boerderij, waarbij paard en rund centraal stonden. In 1950 een uitgebreid arbeidsveld waarbij ook de gehele maatschappij betrokken raakte: niet alleen meer diersoorten op de boerderij, zoals varkens, pluimvee en schapen maar ook vooral in de steden kleine huisdieren. Daarnaast gingen de vleeskeuring en de melkcontrole een maatschappelijke rol spelen. Ook werd veel aandacht besteed aan de diergeneeskundige verzorging in onze overzeese gebiedsdelen en dan voornamelijk in Nederlands Oost-lndiƫ. Verder kan 1950 als het startjaar worden beschouwd voor de georganiseerde dierziektenbestrijding en de verdere explosieve ontwikkeling van de diergeneeskunde in de tweede helft van de twintigste eeuw.
Auteur | | |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Technologie & Bouwkunde |