Nick nairn's zalm top-100
In veel opzichten is zalm bij uitstek de basis voor een snelle maaltijd, omdat hij zo snel en makkelijk te bereiden is. Bij sommige recepten in dit boek zit er minder dan tien minuten tussen het uitpakken van de vis en het opdienen van een complete maaltijd.
Zalm eten is ook gezond. Hij is een prachtige bron van omega-3 vetzuren die hartaandoeningen kunnen helpen voorkomen, en voorziet ons op smakelijke wijze van eiwit. Zalm is ook erg geschikt voor gezonde bereidingswijzen: stomen, pocheren en grilleren zijn simpele manieren om de subtiele zeesmaak van zalm te behouden.
Voor iedereen die minder (of geen) vlees wil eten is vis en zalm in het bijzonder een goed alternatief. En geen wonder, want 'de koning der vissen' is algemeen verkrijgbaar, zeer veelzijdig en gemakkelijk te bereiden. Nick Nairn geeft in dit boek zijn honderd favoriete recepten voor zalm. Van de klassieke gepocheerde zalm tot de minder bekende zalm teriyaki.
Nick Nairn heeft een restaurant in Glasgow en is er ook een kookschool begonnen. Hij is bekend om zijn enthousiasme voor het gebruik van verse Schotse ingrediƫnten en inventief koken. Hij verschijnt regelmatig in kookprogramma's van de BBC.
Zalm eten is ook gezond. Hij is een prachtige bron van omega-3 vetzuren die hartaandoeningen kunnen helpen voorkomen, en voorziet ons op smakelijke wijze van eiwit. Zalm is ook erg geschikt voor gezonde bereidingswijzen: stomen, pocheren en grilleren zijn simpele manieren om de subtiele zeesmaak van zalm te behouden.
Voor iedereen die minder (of geen) vlees wil eten is vis en zalm in het bijzonder een goed alternatief. En geen wonder, want 'de koning der vissen' is algemeen verkrijgbaar, zeer veelzijdig en gemakkelijk te bereiden. Nick Nairn geeft in dit boek zijn honderd favoriete recepten voor zalm. Van de klassieke gepocheerde zalm tot de minder bekende zalm teriyaki.
Nick Nairn heeft een restaurant in Glasgow en is er ook een kookschool begonnen. Hij is bekend om zijn enthousiasme voor het gebruik van verse Schotse ingrediƫnten en inventief koken. Hij verschijnt regelmatig in kookprogramma's van de BBC.
Auteur | | Nick Nairn |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |