Elizabeth Davids Kerstmis

Elizabeth Davids Kerstmis

Elizabeth David verrast u in Elizabeth David's Kerstmis met recepten voor de heerlijkste gerechten, die allemaal in het teken staan van Kerstmis. David biedt voor elke gang van het diner traditionele en minder traditionele recepten. Verder vertelt ze over haar eigen beleving van het kerstfeest.
'Voor [een] kerstmaaltijd zou ik het hoofdgerecht tamelijk eenvoudig houden, met een mooie, frisse garnering om de feestelijke gelegenheid te accentueren. Geen oneetbare decoraties, maar iets eenvoudigs en onverwachts als een grote kom karmijnrode zoetzure kersensaus bij een geroosterde eend, een elegante schaal tomaten gevuld met gekruide rijst bij gevogelte, een geurige maderasaus met truffel bij een stuk rosbief, plakjes sinaasappel bij een varkensrollade of ham.'
Elizabeth David (1913-1992) wordt gezien als de pionier van de kookschrijfkunst. Haar boeken worden gekenmerkt door gedegen research, deskundigheid, eigenzinnigheid en een prachtige literaire stijl. De keuken van de Franse provincies, Italian Food en A book of Mediterranean Food behoren tot de beste, klassieke kookboeken.


Auteur | E. David
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789077455210
Boekomslag voor ISBN: 9789077330098
Boekomslag voor ISBN: 9789027469465
Boekomslag voor ISBN: 9789026931802
Boekomslag voor ISBN: 9789059371132
Boekomslag voor ISBN: 9789062554980


Boekn ©