Elizabeth Davids Kerstmis
Elizabeth David verrast u in Elizabeth David's Kerstmis met recepten voor de heerlijkste gerechten, die allemaal in het teken staan van Kerstmis. David biedt voor elke gang van het diner traditionele en minder traditionele recepten. Verder vertelt ze over haar eigen beleving van het kerstfeest.
'Voor [een] kerstmaaltijd zou ik het hoofdgerecht tamelijk eenvoudig houden, met een mooie, frisse garnering om de feestelijke gelegenheid te accentueren. Geen oneetbare decoraties, maar iets eenvoudigs en onverwachts als een grote kom karmijnrode zoetzure kersensaus bij een geroosterde eend, een elegante schaal tomaten gevuld met gekruide rijst bij gevogelte, een geurige maderasaus met truffel bij een stuk rosbief, plakjes sinaasappel bij een varkensrollade of ham.'
Elizabeth David (1913-1992) wordt gezien als de pionier van de kookschrijfkunst. Haar boeken worden gekenmerkt door gedegen research, deskundigheid, eigenzinnigheid en een prachtige literaire stijl. De keuken van de Franse provincies, Italian Food en A book of Mediterranean Food behoren tot de beste, klassieke kookboeken.
Auteur | | E. David |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |