Keuken Van De Franse Provincies
In dit monumentale kookboek geeft Elizabeth David simpele recepten voor tijdloze, authentieke Franse gerechten zoals omeletten, soufflés en salades, alsook meer complexe, maar even traditionele gerechten als patés, rollades en desserts.
De keuken van de Franse provincies is een elegant geschreven kookboek met literaire beschouwingen over Frankrijk en de Franse culnaire traditie. Het is een gepassioneerd boek over de cultuur van voedsel en voedsel bereiden.
Elizabeth David (1913-1992) wordt gezien als de pionier van de kook-schrijfkunst. Haar boeken worden gekenmerkt door gedegen research, deskundigheid, eigenzinnigheid en een prachtige literaire stijl. French Provincial Cooking, Italian Food en A Book of Mediterranean Food behoren tot de beste, klassieke kookboeken.
'Als boekverkoper en als scribent heb ik bij alle daarvoor in aanmerking komende uitgevers zeker twintig jaar aangedrongen op het in het Nederlands uitbrengen van de boeken van Elizabeth David'. Johannes van Dam in Het Parool.
Auteur | | E. David |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |