Over Zinnenprikkelende Oesters En Verslavende Chocolade
Over voeding doen de vreemdste verhalen de ronde. Op basis van zijn jarenlange ervaring schreef Eric de Maerteleire daarom dit boek, waarin de meest gestelde vragen over de relatie tussen voeding en gezondheid zijn opgenomen. Het was de auteur immers opgevallen dat heel veel vragen terugkeerden, waardoor de indruk ontstond dat de antwoorden tekortschoten. Dit wordt hier verholpen. De schrijver
verzoent wetenschappelijke kennis met grote begrijpelijkheid.
Een greep uit de behandelde onderwerpen:
- Bestaan er ‘trucjes’ om af te slanken?
- Wat moet je eten voor een actiever libido?
- Mogen mensen met jicht geen tomaten eten?
- Is een microgolfoven veilig?
- Zijn biologische producten beter dan conventionele producten?
- Bestaan er voedingsmiddelen met een sterk antikanker-effect?
- Bevordert een glaasje melk voor het slapen de nachtrust?
- Zijn er producten die remmend werken op de ziekte van Alzheimer of Parkinson? Of op osteoporose?
- Is de consumptie van zuivelproducten aan te raden?
Eric de Maerteleire studeerde af als bio-ingenieur aan de Universiteit Gent in 1973 en behaalde een doctoraatsdiploma in 1980. In datzelfde jaar werd hij hoofd van het Gentse Stadslaboratorium,
een functie die hij tot december 2010 uitoefende. Beroepshalve analyseerde hij dagelijks voedingsmiddelen. Daaruit ontstond zijn passie voor de relatie tussen voeding en gezondheid.
verzoent wetenschappelijke kennis met grote begrijpelijkheid.
Een greep uit de behandelde onderwerpen:
- Bestaan er ‘trucjes’ om af te slanken?
- Wat moet je eten voor een actiever libido?
- Mogen mensen met jicht geen tomaten eten?
- Is een microgolfoven veilig?
- Zijn biologische producten beter dan conventionele producten?
- Bestaan er voedingsmiddelen met een sterk antikanker-effect?
- Bevordert een glaasje melk voor het slapen de nachtrust?
- Zijn er producten die remmend werken op de ziekte van Alzheimer of Parkinson? Of op osteoporose?
- Is de consumptie van zuivelproducten aan te raden?
Eric de Maerteleire studeerde af als bio-ingenieur aan de Universiteit Gent in 1973 en behaalde een doctoraatsdiploma in 1980. In datzelfde jaar werd hij hoofd van het Gentse Stadslaboratorium,
een functie die hij tot december 2010 uitoefende. Beroepshalve analyseerde hij dagelijks voedingsmiddelen. Daaruit ontstond zijn passie voor de relatie tussen voeding en gezondheid.
Auteur | | E. De Maerteleire |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Gezondheid & Lichaam |