Bon Chef!
Opkomst, groei en ondergang van hotel-restaurant De Swaen in Oisterwijk. Chef Cas Spijkers en directeur Piet Rutten gaan met hun team op sterrenjacht. Koks die er werkten zijn nu vaak beroemde chefs.
Hotel-restaurant De Swaen in het Brabantse Oisterwijk is in de jaren tachtig dé culinaire hotspot van Nederland. Cas Spijkers voert het team in de keuken aan, Piet Rutten is directeur en gastheer. Samen worden ze wel het peper- en zoutstel genoemd. Twee handen op één buik, de blik gericht op de Michelinsterren waarvoor ze keihard knokken. Gasten uit binnen- en buitenland reizen naar Oisterwijk om in de watten te worden gelegd. Koninklijke hoogheden als Prins Bernhard, prins Philip en prinses Christina. Artiesten als Kate Bush, Toon Hermans, Seth Gaaikema, Ronald Giphart, Herman Brood, de Zangeres Zonder Naam, Guido de Wijs, Drs. P, Vader Abraham en André Hazes. De lijst van beroemdheden is nog veel langer. De Swaen is een magneet voor toptalenten. Veel grote chefs van nu hebben er staan zweten. Johan van Groeninge, Margo Reuten, Edwin Kats, Nico Boreas, Sergio Herman, Paul Pollux en Jonnie Boer. We komen hen allemaal tegen in Bon Chef!, samen met andere culinaire toppers als Robert Kranenborg, Robèrt van Beckhoven en Rudolph van Veen. Bon Chef! vertelt het verhaal van ambitie en teleurstelling. Van de eerste moeizame vleugelslagen van De Swaen, de vlucht naar grote hoogte en de neergang die later volgt. De Swaen had volgens iedereen die het weten kon het eerste driesterrenrestaurant van Nederland kunnen worden. Wat ging er mis? En waarom? Reinold Vugs is zelfstandig journalist en schrijver van romans en historische non-fictie. Hij werkte als middelbare scholier in de weekends als afwasser bij De Swaen en heeft de sterrenjacht van nabij meegemaakt.
Hotel-restaurant De Swaen in het Brabantse Oisterwijk is in de jaren tachtig dé culinaire hotspot van Nederland. Cas Spijkers voert het team in de keuken aan, Piet Rutten is directeur en gastheer. Samen worden ze wel het peper- en zoutstel genoemd. Twee handen op één buik, de blik gericht op de Michelinsterren waarvoor ze keihard knokken. Gasten uit binnen- en buitenland reizen naar Oisterwijk om in de watten te worden gelegd. Koninklijke hoogheden als Prins Bernhard, prins Philip en prinses Christina. Artiesten als Kate Bush, Toon Hermans, Seth Gaaikema, Ronald Giphart, Herman Brood, de Zangeres Zonder Naam, Guido de Wijs, Drs. P, Vader Abraham en André Hazes. De lijst van beroemdheden is nog veel langer. De Swaen is een magneet voor toptalenten. Veel grote chefs van nu hebben er staan zweten. Johan van Groeninge, Margo Reuten, Edwin Kats, Nico Boreas, Sergio Herman, Paul Pollux en Jonnie Boer. We komen hen allemaal tegen in Bon Chef!, samen met andere culinaire toppers als Robert Kranenborg, Robèrt van Beckhoven en Rudolph van Veen. Bon Chef! vertelt het verhaal van ambitie en teleurstelling. Van de eerste moeizame vleugelslagen van De Swaen, de vlucht naar grote hoogte en de neergang die later volgt. De Swaen had volgens iedereen die het weten kon het eerste driesterrenrestaurant van Nederland kunnen worden. Wat ging er mis? En waarom? Reinold Vugs is zelfstandig journalist en schrijver van romans en historische non-fictie. Hij werkte als middelbare scholier in de weekends als afwasser bij De Swaen en heeft de sterrenjacht van nabij meegemaakt.
Auteur | | Reinold Vugs |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |