
Als Kok In Frankrijk
Sinds mensenheugenis laven Franse schrijvers zich aan het zintuiglijke genot dat gepaard gaat met het koken. Als kok in Frankrijk brengt de beste culinaire fantasieën en gerechten samen. Geeft het oeuvre van François-René de Chateaubriand het geheim van de ideale steak prijs? Hoe bereidde Alexandre Dumas olifantspoot? Naast vele smakelijke verhalen bevat dit onweerstaanbare boek ook tal van handige recepten voor elke gelegenheid. Zin om je gasten te verbazen met gargantueske eieren? Wil je de hele Proust lezen op een dieet van zelfgemaakte madeleines? Je kunt naar hartelust grasduinen in recepten en culinaire wijsheden van Rabelais, Montaigne, Rousseau, Sade, Baudelaire en vele anderen. Grasduinend in eeuwenoude kookboeken probeert Van Loo bovendien uit te vlooien welke Franse keukenprinsen de bechamelsaus, vol-au-vent, Pêche Melba en andere mythische gerechten uit hun kokmuts toverden, en ontrafelt hij de vaak mysterieuze oorsprong van Franse klassiekers als tripes à la mode de Caen, bouillabaisse en andere cassoulets. Langs literaire, culinaire en historische paden bereikt Bart Van Loo in dit boek het summum van eten en lezen.
Auteur | | Bart van Loo |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |