Als kok in Frankrijk

Als kok in Frankrijk

Sinds mensenheugenis laven Franse schrijvers zich aan het zintuiglijke genot dat gepaard gaat met koken. Als kok in Frankrijk brengt de beste culinaire fantasieën en gerechten samen.
Hoe smaken de kaastaartjes van Emile Zola? Hoe bereidde Alexandre Dumas olifantspoot? Welke ingrediënten zitten in de taart van Madame Bovary? Wat at Georges Perec in 1974?
Naast deze smakelijke verhalen bevat dit boek tal van handige recepten voor elke gelegenheid. Zin om je gasten te verbazen met Braadkip à la Dumas of zalm uit de Loire op de wijze van Balzac? Wil je de hele Proust lezen op een dieet van zelfgemaakte madeleines? Vis serveren voor honderden genodigden? Je kan naar hartelust grasduinen in recepten en culinaire wijsheden van Rabelais, Baudelaire, Zola, Balzac, Molière, Rousseau, Simenon en vele andere. Als bekoorlijk dessert ontsluieren notoire francofielen Nederlandstalige schrijvers als Stefan Hertmans, Charlotte Mutsaers, Henk Romijn Meijer speciaal voor dit boek hun Franse keukengeheimen.
Als kok in Frankrijk is een voedzaam boek voor al wie van Frankrijk en van literatuur houdt. Om gulzig te verorberen of mondjesmaat te savoureren. Om je gasten zowel op lekker eten als op een passend stukje literatuur te trakteren.

Auteur | Bart van Loo
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789085424963
Boekomslag voor ISBN: 9789460420702
Boekomslag voor ISBN: 9789085421375
Boekomslag voor ISBN: 9789085424970
Boekomslag voor ISBN: 9789023498353
Boekomslag voor ISBN: 9789085424949


Boekn ©