
Smaken Uit Sluis
‘Binnenkort word ik dertig en voor mij betekent dat toch wel iets. Ik voel mij jong en ik ben van plan om altijd jong van geest te blijven. Ook als kok wil ik blijven vernieuwen, want ondanks de kennis die je geleidelijk opdoet, is er in feite niets verworven. In de keuken was ik altijd een buitenbeentje, een excentriekeling die zijn zin doorduwt en dingen doet die anderen niet doen.’
Sergio Herman, de chef van Oud Sluis, barst van de creatieve energie en is voortdurend op zoek naar nieuwe producten en ‘smaakbommen’.
Ooit, toen Sergio’s grootvader er de chef-kokmuts droeg, stond Oud Sluis bekend als het beste mosselrestaurant aan de kust. Sergio’s vader nam geen genoegen met een ‘mosselmenu’ en zette meer verfijnde bereidingen met schaal- en schelpdieren op de kaart. Onder zijn impuls raakte de kleine Sergio doordrongen van het gastronomische leven en het culinaire denken. In 1992 gaf moeder Herman het restaurant een nieuwe look en sloegen vader en zoon een nieuwe richting in. De stap was gedurfd maar succes volgde. In 1995 kende Michelin het restaurant een ster toe en in 1999 ontving het een tweede. Op zijn beurt geeft Sergio met zijn ideeën glans aan Oud Sluis. Met elke dag een inzet van honderd procent schotelt de zelfverklaarde productenfreak, schaaldierenliefhebber en chocoholic zijn gasten smaakjuweeltjes voor, zoals: gegrilde tarbot op een ragfijne salade van rauw witloof aangemaakt met appel, peer in azijn, bloedsinaasappel en een luchtig sausje met Hoegaarden Grand Cru.
Sergio Herman, de chef van Oud Sluis, barst van de creatieve energie en is voortdurend op zoek naar nieuwe producten en ‘smaakbommen’.
Ooit, toen Sergio’s grootvader er de chef-kokmuts droeg, stond Oud Sluis bekend als het beste mosselrestaurant aan de kust. Sergio’s vader nam geen genoegen met een ‘mosselmenu’ en zette meer verfijnde bereidingen met schaal- en schelpdieren op de kaart. Onder zijn impuls raakte de kleine Sergio doordrongen van het gastronomische leven en het culinaire denken. In 1992 gaf moeder Herman het restaurant een nieuwe look en sloegen vader en zoon een nieuwe richting in. De stap was gedurfd maar succes volgde. In 1995 kende Michelin het restaurant een ster toe en in 1999 ontving het een tweede. Op zijn beurt geeft Sergio met zijn ideeën glans aan Oud Sluis. Met elke dag een inzet van honderd procent schotelt de zelfverklaarde productenfreak, schaaldierenliefhebber en chocoholic zijn gasten smaakjuweeltjes voor, zoals: gegrilde tarbot op een ragfijne salade van rauw witloof aangemaakt met appel, peer in azijn, bloedsinaasappel en een luchtig sausje met Hoegaarden Grand Cru.
Auteur | | Sergio Herman |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |