Wittebrood In Rode Wijn
In dit originele en aantrekkelijke boek komt niet alleen Desiderius Erasmus (1466-1536) aan bod, maar passeren ook de Romeinse en middeleeuwse keuken de revue.
Er is vaak en veel over Nederlands grootste wijsgeer en grondlegger van het humanisme geschreven. Maar geen enkele historicus, biograaf of essayist heeft de culinaire context uit Erasmus tijdperk als invalshoek gekozen. Met het verschijnen van het kookboek Wittebrood in Rode wijn draagt Uitgeverij Dubois op een originele en verantwoorde wijze bij aan het verkrijgen van een smaakvol inzicht in de eet- en drankgewoonten uit Erasmus' tijd.
Al lezende wordt de lezer gewaar dat het levensverhaal van Desiderius Erasmus een rijkdom aan culinaire beelden voorschotelt, die een essentieel onderdeel vormt voor een niet te versmaden kennismaking met de grootste filosoof en humanist die Rotterdam ooit voortbracht.
In dit zinnenprikkelende kookboek zijn tussen de teksten van het levensverhaal en enkele werken van Erasmus heel toepasselijk 79 authentieke smaaksensaties opgenomen. Deze recepten zijn afkomstig uit kookboeken uit de Romeinse tijd en de 15e en 16e eeuw. Typerend voor al deze gerechten is dat er gebruik werd gemaakt van een groot scala aan wild, gevogelte, 'vergeten groenten', kruiden en specerijen. Vandaag de dag staan deze ingrediƫnten weer volop in de belangstelling.
Na het lezen van dit boek is de lezer in staat om, met de helder beschreven receptuur, overheerlijke wildzwijnfilets, kardoen en hoerenwindjes te bereiden. Ook voor zee-egelomelet, kikkerbilletjes, gespleten nonnen en duivenpastei draait zelfs een amateurkok zijn/haar hand niet meer om!
Voorzien van een handig register om naar recepten te zoeken, een lijst met verkoopadressen van de genoemde ingrediƫnten en vormgegeven met vele zwart/wit- en fullcolourfoto's van Desiderius Erasmus en zijn eigendommen (waaronder zijn bestek en zijn drinkbeker) is Wittebrood in Rode wijn een waardevol receptenboek dat thuishoort in de keuken van elke liefhebber van gastronomie, cultuur en geschiedenis.
Het voorwoord is geschreven door de burgemeester van Rotterdam, de heer Ivo Opstelten.
Er is vaak en veel over Nederlands grootste wijsgeer en grondlegger van het humanisme geschreven. Maar geen enkele historicus, biograaf of essayist heeft de culinaire context uit Erasmus tijdperk als invalshoek gekozen. Met het verschijnen van het kookboek Wittebrood in Rode wijn draagt Uitgeverij Dubois op een originele en verantwoorde wijze bij aan het verkrijgen van een smaakvol inzicht in de eet- en drankgewoonten uit Erasmus' tijd.
Al lezende wordt de lezer gewaar dat het levensverhaal van Desiderius Erasmus een rijkdom aan culinaire beelden voorschotelt, die een essentieel onderdeel vormt voor een niet te versmaden kennismaking met de grootste filosoof en humanist die Rotterdam ooit voortbracht.
In dit zinnenprikkelende kookboek zijn tussen de teksten van het levensverhaal en enkele werken van Erasmus heel toepasselijk 79 authentieke smaaksensaties opgenomen. Deze recepten zijn afkomstig uit kookboeken uit de Romeinse tijd en de 15e en 16e eeuw. Typerend voor al deze gerechten is dat er gebruik werd gemaakt van een groot scala aan wild, gevogelte, 'vergeten groenten', kruiden en specerijen. Vandaag de dag staan deze ingrediƫnten weer volop in de belangstelling.
Na het lezen van dit boek is de lezer in staat om, met de helder beschreven receptuur, overheerlijke wildzwijnfilets, kardoen en hoerenwindjes te bereiden. Ook voor zee-egelomelet, kikkerbilletjes, gespleten nonnen en duivenpastei draait zelfs een amateurkok zijn/haar hand niet meer om!
Voorzien van een handig register om naar recepten te zoeken, een lijst met verkoopadressen van de genoemde ingrediƫnten en vormgegeven met vele zwart/wit- en fullcolourfoto's van Desiderius Erasmus en zijn eigendommen (waaronder zijn bestek en zijn drinkbeker) is Wittebrood in Rode wijn een waardevol receptenboek dat thuishoort in de keuken van elke liefhebber van gastronomie, cultuur en geschiedenis.
Het voorwoord is geschreven door de burgemeester van Rotterdam, de heer Ivo Opstelten.
Auteur | | D. Dubois |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |