De inwendige mens

De inwendige mens

Eten heb je in twee soorten: thuis en uit. Het verschil is minstens twee uur. In het restaurant wordt het avondeten al gauw een avond eten. Obers weten wat hun te doen staat. Er wordt wat afgeteut met eten. Iedereen kan in een kwartier voldoende caloriƫn en vitaminen tanken voor een hele dag, maar dat lijkt de bedoeling niet. Er moeten recepten uitgezocht, lekkere dingetjes gekocht bij leuke mannetjes, tafels gedekt, ovens gereinigd. Er wordt gewikt en gewogen. Is het eten duur, dan moet het ook raar zijn, anders is het zonde. Waarom zijn we nog net zo lang met het eten bezig als vroeger, zonder supermarkt en magnetron? Omdat we er een beetje bang van zijn. Eten is eng. Eten is boze buitenwereld die bij ons binnenkomt, in onze keten en magen, langs tere slijmvliezen, tot in onze verste uithoeken, waar je haar niet meer in de gaten kunt houden. Bange vragen rijzen. Is ons eten wel gezond? Vertoornen we de goden niet? Mag dat wel, mensenneuzen maken van koeienbillen? Je kunt niet voorzic

Auteur | Faas
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789021536293
Boekomslag voor ISBN: 9789080248465
Boekomslag voor ISBN: 9789089641953
Boekomslag voor ISBN: 9789075812015
Boekomslag voor ISBN: 9789027412799
Boekomslag voor ISBN: 9789021559643


Boekn ©