Aveline Kushi's komplete gids voor de makrobiotische keuken
Dit boek voert u mee naar de rijkdom, hoogte en diepgang van de macrobiotische keuken. Het is niet simpelweg een kookboek maar een persoonlijke getuigenis van 40 jaar leven en werken mét de principes en recepten die beschreven worden. De schrijfster aan het woord:. "Bij vele gelegenheden voelde ik in mijzelf sterke lichamelijke reacties op allerlei soorten voedsel evenals subtiele veranderingen in mijn waarneming, stemming en vitaliteit. Geleidelijk aan begon ik voeding als een vorm van energie te zien, die aan ons lichaam en aan onze emoties, gedachten en geest vorm geeft. Gezondheid is het evenwicht tussen ons innerlijk - en uiterlijk milieu, tussen geestelijke en lichamelijke activiteit, tussen plantaardig- en dierlijk voedsel, tussen gekookt en rauw voedsel, tussen zout en olie en tussen ontelbare andere met elkaar samenhangende factoren. Nacht wordt dag, winter verandert in voorjaar en bergen worden valleien. Ons leven is eveneens een dans van talrijke polariteiten? Laat u meevoeren in oude tradities en moderne toepassingen. "Wat is er nu zo gezond aan misosoep en hoe krijg ik tofu lekker? Hoe maak ik die evenwichtige maaltijd en welke medicinale krachten schuilen er in onze voeding? Kan ik dit soort eten ook lekker maken als er andere mensen komen eten of als ik wat te vieren heb? Waar haal ik de kracht vandaan als ik geen vlees meer eet?" Zoek het antwoord op in deze Complete Gids voor de Macrobiotische Keuken.
Auteur | | Aveline Kushi |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |