De Turkse keuken

De Turkse keuken

Turks eten Is een ware belevenis. Wie ooit In Turkije is geweest zal zich verbaasd hebben over de enorme rijkdom aan gerechten. Alleen al de meze's (de voorgerechten) vormen een hoofdstuk apart. De Turkse keuken Is een gezonde keuken, omdat er veel gebruik wordt gemaakt van verse groenten, vooral aubergines, en olijfolie In plaats van boter. Vlees en vis worden vaak geroosterd.
Door onze vele Turkse landgenoten hebben wij ook hier kennis gemaakt met gerechten als dolma's, kebab's, böreks, pilav en de vele soorten baklava,
De Turkse keuken is een mediterrane keuken waarin yoghurt en brood een belangrijke rol spelen. In sommige winkels In onze grote steden zijn prachtige ronde Turkse broden te koop, Munt, waarvan in de Turkse keuken veel gebruik wordt gemaakt, is tegenwoordig ook bij ons vors te koop - als we het al niet In de tuin of op het balkon hebben groeien. Turks eten is over het algemeen mild of nauwelijks gekruld waardoor het ook door kinderen lekker gevonden wordt.
In dit boekje vindt men zowel bekende als minder bekende gerechten uit de Turkse keuken bijeengebracht. De recepten zijn meestal simpel en daardoor ook geschikt, voor de minder ervaren koks onder ons, die ons wat anders willen dan de gangbare Hollandse pot.

Auteur | Berthe Meijer
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789044712735
Boekomslag voor ISBN: 9789048864324
Boekomslag voor ISBN: 9789089897497
Boekomslag voor ISBN: 9789048305216
Boekomslag voor ISBN: 9789036608701
Boekomslag voor ISBN: 9789065901347


Boekn ©