De Thaise keuken

De Thaise keuken

Thailand is in tegenstelling tot veel andere landen in het Verre Oosten nooit een kolonie geweest. De bewoners van Thailand kwamen oorspronkelijk uit Zuid-China en hebben zich gevestigd in een gebied waar de Indische invloed sterk was. In de 16e eeuw bouwden de Portugezen er hun eerste nederzettingen, een eeuw later gevolgd door de Nederlanders en Engelsen.
Toch zijn de Europese invloeden op de Thaise keuken minimaal gebleven. Veel Chinese vis- en vleesgerechten zijn door de Thailanders over-genomen, evenals de kruiden uit de Indische keuken. Maar de Thailanders hebben daar hun eigen specialiteiten aan toegevoegd. Vooral de soepen en rund- en paarde vleesgerechten zijn vermaard.
Eten is in Thailand een heel ceremonieel. Op de tafels staan kommetjes met bloemengeuren, gasten krijgen geparfumeerde doeken aangeboden en van ieder gerecht staat ook een in smaak contrasterende schotel op tafel en na afloop wordt er nauwkeurig gekeken of er geen rijstkorrel is blijven liggen: rijst is het levensmiddel bij uitstek en daar mag niets van verloren gaan.
Jane Michael Rushmer leefde een jaar in Thailand en heeft in dit handzame kookboek een keur aan duidelijke recepten bijeengebracht.

Auteur | Jane Michael Rushmer
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Kookboeken

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789059204508
Boekomslag voor ISBN: 9789044712759
Boekomslag voor ISBN: 9789048848263
Boekomslag voor ISBN: 9789045302133
Boekomslag voor ISBN: 9789055011674


Boekn ©