Sicilicious

Sicilicious

Sicilicious brengt de veelzijdige Siciliaanse keuken, die ruim vijfentwintig eeuwen oud is, in kaart aan de hand van authentieke, streekgebonden recepten, informatie over regionale producten en mythologische, cultuurhistorische, religieuze en folkloristische verhalen. De Siciliaanse keuken, met Griekse, Romeinse, Arabische, Spaanse en Noormandische invloeden, is een gevarieerde keuken van tegenstellingen. Eenvoudige boerengerechten als Matarocco (West-Siciliaanse gazpacho) staan tegenover de aristocratische overdaad van Timballo di maccheroni (macaronipastei). Eeuwenoude recepten als Maccu (tuinbonenpuree uit het Romeinse tijdperk), Pasta con le sarde (pasta met sardines uit de tijd van de Arabische overheersing) worden afgewisseld met modernere recepten als Risotto con le fragole (aardbeienrisotto). Uiteraard biedt Sicilicious ook vele authentieke Siciliaanse familierecepten.

De verrassend originele recepten (seizoensgebonden en met verse ingrediƫnten gemaakt), de achtergrondinformatie bij de gerechten of de ingrediƫnten, de drankadviezen van de Siciliaanse sommelier (A.I.S.) Sebastiano Grasso en de zonnige fotografie maken Sicilicious tot een culinaire ontdekkingsreis door het verleden van het fascinerende Italiaanse eiland in het hart van het Middellandse Zeegebied.


Auteur | Janssen Miraglia Loes
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789043904575
Boekomslag voor ISBN: 9789461431646
Boekomslag voor ISBN: 9789024594696
Boekomslag voor ISBN: 9789058267092
Boekomslag voor ISBN: 9789492500090
Boekomslag voor ISBN: 9781788791175


Boekn ©