Druif en wijn uit eigen tuin
In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het heel goed mogelijk zelfs in een kleine stadstuin in ons klimaat druiven te kweken. Met een minimum aan inspanning en kosten levert dat een groot gedeelte van het jaar een plant met aantrekkelijke bladeren op en tenslotte een smakelijke, vooral gezonde wijn.
James Page-Roberts beschrijft elk stadium met enthousiasme: van het planten en snoeien van de druif, het oogsten, persen en vergisten van de vruchten tot het maken en bottelen van de wijn. De ervaring leerde hem, dat dit heel goed mogelijk is met zorgvuldig geselecteerde druivenrassen, zonder het gebruik van spuitmiddelen voor de planten, conserveringsmiddelen in de wijn en ingewikkelde apparatuur voor het wijnmaken.
De duidelijke en praktische aanwijzingen gaan overal vergezeld van tekeningen en kleurenfoto's. De schrijver legt de nadruk op het gemak en de eenvoud van het hele proces en de voldoening die het geeft om zelfwijnen te produceren. Wijnen die bij voorkeur jong gedronken worden en niet opgelegd hoeven worden. Tevens wordt in dit boek aandacht besteed aan het bereiden van druivensap, gevulde wijnbladeren, wijnazijn en smakelijke gerechten waarin wijn verwerkt is.
James Page-Roberts beschrijft elk stadium met enthousiasme: van het planten en snoeien van de druif, het oogsten, persen en vergisten van de vruchten tot het maken en bottelen van de wijn. De ervaring leerde hem, dat dit heel goed mogelijk is met zorgvuldig geselecteerde druivenrassen, zonder het gebruik van spuitmiddelen voor de planten, conserveringsmiddelen in de wijn en ingewikkelde apparatuur voor het wijnmaken.
De duidelijke en praktische aanwijzingen gaan overal vergezeld van tekeningen en kleurenfoto's. De schrijver legt de nadruk op het gemak en de eenvoud van het hele proces en de voldoening die het geeft om zelfwijnen te produceren. Wijnen die bij voorkeur jong gedronken worden en niet opgelegd hoeven worden. Tevens wordt in dit boek aandacht besteed aan het bereiden van druivensap, gevulde wijnbladeren, wijnazijn en smakelijke gerechten waarin wijn verwerkt is.
Auteur | | James Page-Roberts |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |