Van Druif Tot Kelder Tot Glas
Dit leerboek over wijn wil de lezer leren genieten van wijn met kennis van zaken.
De auteur belicht alle schakels in de ontwikkeling van wijn stap voor stap, van de druif op het wijnveld tot het sap uit de persen, van de most tot de rustende fles met potentieel, van het glas tot het technisch proeven. Alle franjes en lyrische ontboezemingen omtrent wijn zijn aanwezig, maar onderhuids, ze komen hier niet aan de oppervlakte.
In een verhelderende taal, met een praktijkgerichte invalshoek geeft dit boek duiding over wijn aan mensen die zich beroepshalve willen verdiepen in deze materie of aan de geïnteresseerde wijnliefhebber.
Johan Santermans studeerde godsdienstwetenschappen, doceerde onder meer aan de Hotelschool in Hasselt en geeft nu les bij Syntra Limburg, Campus Hasselt. Hij volgde diverse oenologische leergangen aan opleidingen in Bordeaux. Hij geeft wijncursussen en leidt degustatiesessies
Auteur | | Johan Santermans |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |