Het hemelse gerecht. Chinese recepten uit de keukens van de Fine Eastern Reataurants in Nederland.
'Men moet de staat besturen met dezelfde zorgvuldigheid als waarmee men een klein visje bereidt,' schreef de filosoof Lao Tse. Wina Bom, die de receptuur redigeerde, schreef een zeer toegankelijke inleiding over de verwevenheid van eten en leven in de Chinese cultuur.
De ruim 80 recepten komen uit de keukens van 19 'Fine Eastern Restaurants''die behoren tot de beste Aziatische restaurants in Nederland. De vier belangrijkste Chinese keukens: Beijing (Peking), Shanghai, Szechuan en Kanton zijn goed vertegenwoordigd. Kees Hageman fotografeerde met veel gevoel voor sfeer de beschreven gerechten en de interieurs van de restaurants. Een fotoverslag van Philip Mechanicus van enkele culinaire reizen door China neemt in het boek een heel eigen plaats in.
Een uitgebreide verklarende lijst van speciale ingrediƫnten, een 'inhoud a la carte' op de wijze zoals westerlingen gewend zijn gerechten te kiezen en een 'adreslijst van de restaurants' ronden dit sfeerrijke en praktische kookboek af.
De ruim 80 recepten komen uit de keukens van 19 'Fine Eastern Restaurants''die behoren tot de beste Aziatische restaurants in Nederland. De vier belangrijkste Chinese keukens: Beijing (Peking), Shanghai, Szechuan en Kanton zijn goed vertegenwoordigd. Kees Hageman fotografeerde met veel gevoel voor sfeer de beschreven gerechten en de interieurs van de restaurants. Een fotoverslag van Philip Mechanicus van enkele culinaire reizen door China neemt in het boek een heel eigen plaats in.
Een uitgebreide verklarende lijst van speciale ingrediƫnten, een 'inhoud a la carte' op de wijze zoals westerlingen gewend zijn gerechten te kiezen en een 'adreslijst van de restaurants' ronden dit sfeerrijke en praktische kookboek af.
Auteur | | Born Wina |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |