Mosseltijd
De verrassend veelzijdige mossel
Belgen en Fransen wisten het al, maar de laatste jaren ontdekken ook Nederlanders dat de mossel vele gastronomische mogelijkheden heeft. De mossel maakt dan ook een ware culinaire carrière door: via de mosselpan en moules-frites naar de topkeukens. Met Mosseltijd krijgt de lezer vanzelf zin in mosselen.
Het boek is het eerste complete lifestyle-kookboek over het
veelzijdige schelpdiertje. Verrassende recepten van Nederlandse, Vlaamse en Aziatische topchefs verleiden de lezer mosselen ook eens te bakken, gratineren, frituren, grillen, marineren, pureren of rauw te verwerken.
Mosseltijd belicht de mosselkweek, mosselculturen en de jacht op de primeurmossel. Lezers ontdekken via thema’s als Mosselen & Bier, Mosselen & Brood of Mosselen & Gezondheid de mossel als manusje-van-alles in de keuken. Het boek besteedt extra aandacht aan de hangmossel, een exclusief schelpdiertje dat steeds meer mossel-
liefhebbers bekoort.
Publicist Jaap van Rijn sprak voor dit boek een halfjaar lang met mosseltelers, -producenten, chef-koks, bakkers, brouwers,
restaurateurs, wijn- en mosselexperts en culinaire redacteuren.
Het vlot geschreven Mosseltijd is het gedroomde kookboek voor elke mosselliefhebber en trekt twijfelaars definitief over de streep.
Belgen en Fransen wisten het al, maar de laatste jaren ontdekken ook Nederlanders dat de mossel vele gastronomische mogelijkheden heeft. De mossel maakt dan ook een ware culinaire carrière door: via de mosselpan en moules-frites naar de topkeukens. Met Mosseltijd krijgt de lezer vanzelf zin in mosselen.
Het boek is het eerste complete lifestyle-kookboek over het
veelzijdige schelpdiertje. Verrassende recepten van Nederlandse, Vlaamse en Aziatische topchefs verleiden de lezer mosselen ook eens te bakken, gratineren, frituren, grillen, marineren, pureren of rauw te verwerken.
Mosseltijd belicht de mosselkweek, mosselculturen en de jacht op de primeurmossel. Lezers ontdekken via thema’s als Mosselen & Bier, Mosselen & Brood of Mosselen & Gezondheid de mossel als manusje-van-alles in de keuken. Het boek besteedt extra aandacht aan de hangmossel, een exclusief schelpdiertje dat steeds meer mossel-
liefhebbers bekoort.
Publicist Jaap van Rijn sprak voor dit boek een halfjaar lang met mosseltelers, -producenten, chef-koks, bakkers, brouwers,
restaurateurs, wijn- en mosselexperts en culinaire redacteuren.
Het vlot geschreven Mosseltijd is het gedroomde kookboek voor elke mosselliefhebber en trekt twijfelaars definitief over de streep.
Auteur | | Jaap van Rijn |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |