Het grote mosselboek
Je kan ervan genieten in de maanden met een 'r', maar eigenlijk begint het toch ook al in juli. Het mosselseizoen is iets waar vele mensen naar uitkijken.
De mossel is een belangrijk onderdeel van onze Belgische eetcultuur en prijkt steevast op het menu van restaurants. Met frietjes, zoals wij ze vaak het lekkerst vinden, of met brood en drie sausjes zoals de Nederlanders ze eten.
Gelukkig zijn er nog talloze andere opties. Mosselen laten zich namelijk op allerlei lekkere manieren bereiden. Je kan er bovendien van eten zonder je
schuldig te voelen want mosselen zijn gezond en goed voor de lijn! Boordevol goede voedingsstoffen als eiwitten, mineralen en vitamines en laag in vetgehalte: perfect voor iedereen die houdt van dit lekkere schelpdiertje.
Het Grote Mosselboek geeft je een interessante kijk op de geschiedenis van de 'oester van de armen'.Het geeft je talrijke varianten op de klassieker
mossel-friet. Gekookt, rauw of in de wok met rode peper en knoflook. Opgepast: dit boek doet je watertanden! Maar met behulp van de vele recepten is
dat snel en makkelijk opgelost. Eet smakelijk!
Marc Declercq (Hove) is een van de meest gerenommeerde culinaire journalisten in Vlaanderen. Zijn werk werd al meermaals internationaal bekroond.
De mossel is een belangrijk onderdeel van onze Belgische eetcultuur en prijkt steevast op het menu van restaurants. Met frietjes, zoals wij ze vaak het lekkerst vinden, of met brood en drie sausjes zoals de Nederlanders ze eten.
Gelukkig zijn er nog talloze andere opties. Mosselen laten zich namelijk op allerlei lekkere manieren bereiden. Je kan er bovendien van eten zonder je
schuldig te voelen want mosselen zijn gezond en goed voor de lijn! Boordevol goede voedingsstoffen als eiwitten, mineralen en vitamines en laag in vetgehalte: perfect voor iedereen die houdt van dit lekkere schelpdiertje.
Het Grote Mosselboek geeft je een interessante kijk op de geschiedenis van de 'oester van de armen'.Het geeft je talrijke varianten op de klassieker
mossel-friet. Gekookt, rauw of in de wok met rode peper en knoflook. Opgepast: dit boek doet je watertanden! Maar met behulp van de vele recepten is
dat snel en makkelijk opgelost. Eet smakelijk!
Marc Declercq (Hove) is een van de meest gerenommeerde culinaire journalisten in Vlaanderen. Zijn werk werd al meermaals internationaal bekroond.
Auteur | | Tine Bral |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |