Ingredienten van geloofwaardigheid

Ingredienten van geloofwaardigheid

Goed eten is niet zo eenvoudig als het soms klinkt. We worden dagelijks met vele beweringen over voeding geconfronteerd. Sommigen zijn of lijken tegenstrijdig en andere beweringen passen maar moeilijk in het leven dat we willen leiden. Overheidsinstanties, wetenschappen, bedrijven en NGO's doen hun best hun beweringen over gezonde en duurzame voeding zo geloofwaardig mogelijk te laten zijn. Maar hoe gaat dat in zijn werk, geloofwaardig zijn? Welk werk wordt hiervoor verricht? In Ingrediƫnten van geloofwaardigheid gaan vertegenwoordigers van het Voedingscentrum, de voedingswetenschappen, de voedingsindustrie, de wetenschapsjournalistiek en de Stichting 'Ik Kies Bewust' in op hun rol in de totstandkoming van geloofwaardigheid voor hun beweringen. Wetenschapstheoretici uit de techniekstudies, wetenschapssociologie en -filosofie reflecteren op deze rollen en andere experts komen in de vorm van interviews aan het woord. Geloofwaardigheid opbouwen en in stand houden is een continue strijd en het werk dat daarvoor nodig is, is even divers als oneindig. Van integriteit en kritische distantie tot nabijheid en retoriek - geloofwaardigheid kent vele gezichten. Wetenschapstheoreticus Bart Penders en bioloog/ communicatieadviseur Frans van Dam presenteren in dit boek een aantal van de speerpunten uit de strijd om geloofwaardigheid in de voedingssector. Ze gaan hierbij in op gezondheid en duurzaamheid. Dit boek bewapent de professional in de voedingssector met de belangrijkste inzichten over de totstandkoming van geloofwaardigheid. Van voedingsindustrie tot diƫtist - kennis van geloofwaardigheid is onontbeerlijk in onze informatiemaatschappij.

Auteur | Arjen Berben
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Gezondheid & Lichaam

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789068810387
Boekomslag voor ISBN: 9789024501014
Boekomslag voor ISBN: 9789020205565
Boekomslag voor ISBN: 9789022971918
Boekomslag voor ISBN: 9789048849574
Boekomslag voor ISBN: 9789023438939


Boekn ©