De kracht van specerijen
Kaneel geeft kracht. Een kompres met gember is het middeltje bij uitstek bij spierverrekkingen. Kummel geeft je een zelfverzekerd gevoel. Met laurierbladen in de fruitschaal blijft het fruit langer mooi en hou je vliegjes weg. Een warm komijndrankje maakt je slanker.
Van anijs tot jeneverbes, van kerrie tot saffraan, van fenegriek tot look. Specerijen hebben vaak verborgen eigenschappen en krachten. Ze worden al eeuwen gebruikt bij het behandelen van allerhande ziektes en kwaaltjes én zijn tegelijkertijd onmisbaar in de keuken. Winiefred vertelt je haar geheime kruidenweetjes en geeft haar lekkerste recepten prijs. Voor een lekkere marinade met jeneverbessen, gemberchutney of korianderkoekjes. Voor vanillelikeur, kardemomijs of een geslaagde pepersaus. En nog veel meer.
Hoe kan je specerijen herkennen en bewaren? Welke stukjes van de plant kun je gebruiken? Hoe maak je je eigen natuurlijke geneesmiddelen ? Wat zijn de lekkerste gerechten op smaak gebracht met specerijen? Vanwaar komen al die specerijen en wie heeft hun werking ooit uitgeprobeerd?
Van anijs tot jeneverbes, van kerrie tot saffraan, van fenegriek tot look. Specerijen hebben vaak verborgen eigenschappen en krachten. Ze worden al eeuwen gebruikt bij het behandelen van allerhande ziektes en kwaaltjes én zijn tegelijkertijd onmisbaar in de keuken. Winiefred vertelt je haar geheime kruidenweetjes en geeft haar lekkerste recepten prijs. Voor een lekkere marinade met jeneverbessen, gemberchutney of korianderkoekjes. Voor vanillelikeur, kardemomijs of een geslaagde pepersaus. En nog veel meer.
Hoe kan je specerijen herkennen en bewaren? Welke stukjes van de plant kun je gebruiken? Hoe maak je je eigen natuurlijke geneesmiddelen ? Wat zijn de lekkerste gerechten op smaak gebracht met specerijen? Vanwaar komen al die specerijen en wie heeft hun werking ooit uitgeprobeerd?
Auteur | | Winiefred Van Killegem |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |