Vis & seizoen

Vis & seizoen

Zwemt er over twintig jaar nog vis in de zee? Het respect voor de seizoenen is van cruciaal belang. Alleen wanneer we de vissen in hun voortplantingsseizoen met rust laten, hebben we de garantie dat we over enkele decennia nog van de delicatessen uit de zee kunnen genieten…
De visser draagt hiervoor de verantwoordelijkheid, maar ook de culinaire wereld. Zolang chefs op elk moment van het jaar om kabeljauw, tong en tarbot blijven vragen, zal de vishandel daarvoor zorgen. Het kan ook anders. Wie alleen seizoensgebonden vissoorten bereidt, presenteert niet alleen de topproducten van elk seizoen, maar helpt ook de natuur een handje.
Daarom dit boekproject. De serie Vis & Seizoen zal uit zes delen bestaan en elk deel zal twee maanden van het jaar behandelen. Dit eerste deel bespreekt de maanden januari en februari. Alle vissoorten die in dit seizoen op hun kwalitatieve hoogtepunt zijn, komen aan bod. Voor populaire vissoorten die we in dit seizoen moeten beschermen omdat zij kuit schieten, krijgt u alternatieven. Elke vissoort wordt besproken, gefotografeerd en begeleid door twee recepturen, telkens van een andere Nederlandse of Vlaamse chef.
Doet u mee met de seizoenen? Namens de vissen uit de zee alvast bedankt!
Met schitterende foto’s van Norbert Koreman

Auteur | Onbekend
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789078491040
Boekomslag voor ISBN: 9789078491033
Boekomslag voor ISBN: 9789078491019
Boekomslag voor ISBN: 9781592288182
Boekomslag voor ISBN: 9789027640437
Boekomslag voor ISBN: 9789054877912


Boekn ©