De keuken van meesters & meiden

De keuken van meesters & meiden

Geen vensters en deuren van zalm en steur in de eerste helft van deze eeuw, maar wie het kon betalen, tafelde in stijl en met Bourgondische grandeur. Op gigantische cuisinières bereidden potige keukenmeiden de beter keuken van toen: de lekkerste stukken rund- en kalfsvlees, wild, tarbot, zalm, oesters en kreeft, alles met veel boter en room. Wie in een werkmanswieg was neergelegd, moest zich met minder tevreden stellen. De gewone man leerde pap eten, en aardappelen met ajuisjus of een boterham met gebakken vet en bruine suiker. Alleen op zondag kwam er echt vlees op tafel. In de keuken van meesters en meiden gaat Diana de Keyzer op zoek naar klassenverschillen in de keuken van 1900 tot 1960. Op haar tocht laat ze zich vergezellen door getuigen met een bijzonder smaakgeheugen voor de tafels van weleer. Menu's en receptenschriften in zwierige letters vertellen over feesten en lekker eten. Over de werkmans- en oorlogskeuken werden geen schriftjes vol geschreven maar toch leven ook die sma

Auteur | D. de Keyzer
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Geschiedenis

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789056177157
Boekomslag voor ISBN: 9789056170110
Boekomslag voor ISBN: 9789056178567
Boekomslag voor ISBN: 9789464350005
Boekomslag voor ISBN: 9789000372140
Boekomslag voor ISBN: 9789045046778


Boekn ©