Koken met de Franse slag
Koken moet net zo gezellig zijn als het opeten van het resultaat. Daarom dus géén ingewikkelde gerechten waarvoor u uren in de keuken moet staan en waarbij* u onder geen beding van het recept mag afwijken. Het is vooral mijn bedoeling om u ideeën te geven die u de mogelijkheid bieden eindeloos te variëren - al naar gelang het seizoen en uw eigen vindingrijkheid. De recepten die ik u in dit boek geef, vormen een verzameling van zowel traditionele als moderne, maar altijd fantasievolle gerechten uit binnen- en buitenland. Vernieuwende creaties als Cappuccino van doperwten met garnalen of Kafflsschnitzel gepaneerd met bieslook, maar ook klassiekers als Bouillabaisse of Crème caramel.
Koken met de Franse slag is meer dan een kookboek voor iedereen. Het is een levenshouding, een manier van doen; niet al te serieus en met veel liefde voor de ingrediënten. Als professioneel kok wil ik u graag een aantal trucjes leren en u een paar tips geven om op eenvoudige wijze een bijzondere maaltijd te bereiden. In de korte verhaaltjes bij de recepten vertel ik u iets over de gerechten of over de producten, en vaak iets - een anekdote, een herinnering - over Fransen en Nederlanders in het algemeen.
Koken met de Franse slag is meer dan een kookboek voor iedereen. Het is een levenshouding, een manier van doen; niet al te serieus en met veel liefde voor de ingrediënten. Als professioneel kok wil ik u graag een aantal trucjes leren en u een paar tips geven om op eenvoudige wijze een bijzondere maaltijd te bereiden. In de korte verhaaltjes bij de recepten vertel ik u iets over de gerechten of over de producten, en vaak iets - een anekdote, een herinnering - over Fransen en Nederlanders in het algemeen.
Auteur | | Alain Caron |
Taal | | Nederlands |
Type | | Onbekende bindwijze |
Categorie | | Kookboeken |