Rond de tafel der Romeinen

Rond de tafel der Romeinen

De kookkunst van de Romeinen heeft lang een slechte reputatie gehad. Hun feestmalen werden afgedaan als decadente uitspattingen van goddeloze heidenen en verder doodgezwegen.
Patrick C.P. Faas doorbreekt de stilte. Hij plaatst het Romeinse eetgedrag in de context van de geschiedenis, de religie en de antieke samenleving, waardoor de Romeinse keuken tot leven komt en veel van haar facetten begrijpelijk worden. Voor mensen die van eten houden staat dit boek vol kleine wetenswaardigheden over de fanatiekste gourmets uit de geschiedenis. Hierbij laat de schrijver door middel van amusante citaten, de Romeinen zoveel mogelijk zelf aan het woord.
Romeinse recepten
Dit boek bevat originele Latijnse recepten, o.a. van Apicius, die worden vergeleken met gerechten die wij nog altijd kennen. Een moderne bewerking maakt het mogelijk thuis een Romeinse maaltijd te bereiden. Wie verrast wordt door de verfijning van deze beruchte keuken ontdekt dat niet alleen architectuur, literatuur en kunstnijverheid van de Romeinen ten grondslag liggen aan de Europese beschaving, maar ook de kookkunst.

Auteur | P.C.P. Faas
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Kookboeken

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789041702104
Boekomslag voor ISBN: 9789087730086
Boekomslag voor ISBN: 9789492821089
Boekomslag voor ISBN: 9789082347579
Boekomslag voor ISBN: 9789059087071
Boekomslag voor ISBN: 9789086641086


Boekn ©