CHINESE KOOKKUNST, DE
Prachtig uitgevoerd kookboek over de Chinese kookkunst. Het voorwoord schetst een beeld van de ontwikkelingen dat niet echt duidelijk is: het is meer een verzameling anekdotes en weetjes, zonder veel aandacht voor de context. De recepten staan op westerse menuvolgorde. Ieder onderdeel wordt uitgebreid ingeleid.
Verspreid door het boek in gele kaders de vertaling van oude recepten. Royaal geïllustreerd met reprodukties in kleur van schilderingen en afbeeldingen van ceramiek. Van diverse gerechten zijn kleurenfoto's opgenomen.
De ingrediënten zijn tegenwoordig makkelijk overal te krijgen.
Een zeer waardevolboek dat de eetcultuur behandels samen met de cultuur.
Met een alfabetisch recepten/trefwoordenregister.
Verspreid door het boek in gele kaders de vertaling van oude recepten. Royaal geïllustreerd met reprodukties in kleur van schilderingen en afbeeldingen van ceramiek. Van diverse gerechten zijn kleurenfoto's opgenomen.
De ingrediënten zijn tegenwoordig makkelijk overal te krijgen.
Een zeer waardevolboek dat de eetcultuur behandels samen met de cultuur.
Met een alfabetisch recepten/trefwoordenregister.
Auteur | | Elizabeth Chong |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |