Italiaanse kookkunst, de
Prachtig uitgevoerd kookboek over de geschiedenis van de Italiaanse keuken. De inleiding geeft een kleurrijk beeld van de ontwikkelingen in die kookkunst zoals die mede tot uitdrukking komen in oude kookboeken. De recepten staan op Italiaanse menuvolgorde. Ieder onderdeel wordt uitgebreid ingeleid, met aandacht voor streekgebruiken, historische ontwikkelingen, enz. Ook worden alle recepten toegelicht, waarbij de auteur vaak vermeldt bij welke maatschappelijke klasse een schotel op tafel komt, of hoe het gerecht werd aangepast voor meer verfijnde kringen. Soms staat de letterlijke vertaling van een oud recept in een geel kader afgedrukt. Royaal in kleur geïllustreerd met reprodukties van schilderijen, 'schilderachtige' foto's van stillevens en receptfoto's.
Deze uitgave geeft alle ruimte aan het visueel-historische aspect van de Italiaanse kookkunst. Op de omslag een 17e-eeuws stilleven van een maaltijd. Met literatuuropgave en alfabetisch register.
Deze uitgave geeft alle ruimte aan het visueel-historische aspect van de Italiaanse kookkunst. Op de omslag een 17e-eeuws stilleven van een maaltijd. Met literatuuropgave en alfabetisch register.
Auteur | | Lorenza Demedici |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |