Aan de slag met wijn
Aan de slag met wijn is hét leerboek over wijn en de opvolger van Drankenkennis deel 1 uit de Leermiddelenserie voor het Gastheerschap. Het is een zeer overzichtelijk, compleet boek en bevat de laatste ontwikkelingen op wijngebied. Onmisbaar voor dogentep en leerlingen in het ero onderwijs en de wijnpevores> nals. Maar ook voor wijnlie ebbers is dit boek e absolutnusthave’, Aan de slag met wijn “iedt daarnaast een uitstekei e voorbereiding voor het diploma Wijncertificaat en andere diploma’s en examens op het gebied van wijn. Aan de slag met wijn begint met de druiventeelt, de vinificatie ofwel het productieproces van wijn, wijnwetgeving, etikettering en de smaak an wijn. vervolgens komen de wijnen en wijngebieden aan bod. Per land wordt besproken op welke wijze verschillende terroirs, wijnbouwmethoden, verbouwde druivenrassen, verschillende vinificatietechnieken en de wijnwetgeving het uiteindelijke product de wijn beïnvloeden. Daarnaast wordt de indeling van de herkomstgebieden beschreven, zowel de erkende als de niet erkende, Zo passeren alle wijnproducerende landen de revue: van de ‘oude’ tot de ‘nieuwe’ wijnlanden; van Frankrijk tot Australië, De teksten ín het boek zijn voorzien van kleine stukjes achtergrondinformatie om de lezer te laten “proeven” van de rijke historie en het cultuurgoed rondom het fenomeen wijn, De overzichtelijke vormgeving, professtonele fotografie en duidelijke illustraties en land-kaarten maken het boek tot een effectief leerboek en overzichtelijk naslagwerk,
Auteur | | P. Klosse |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |