WIJN EN SPIJS 1 - Wijn en Spijs

WIJN EN SPIJS 1 - Wijn en Spijs

Hernieuwde uitgave!
Een compleet boek over Wijn & Spijs, boordevol practische tips en handige weetjes, alles wordt helder uitgelegd. Hoe kook je naar de wijn, en hoe kies je de juiste wijn bij het gerecht? Hoe kun je het gerecht of de wijn aanpassen? Je leert het met behulp van de Gastronomische Proefmethode.
Speciaal geschreven voor wijnliefhebbers, foodies, amateurkoks, en professionals in de bediening en de keuken.
Dit boek gaat over: wijn proeven als een professional, menuleer, de spanningsboog, smaakdominantie, smaakpatronen, smaakvolgorde en problemen oplossen. Er is een uitgebreid hoofdstuk over productkennis; van vlees, vis, groentes, noten, azijn, enz. Andere dranken aan tafel, zoals: bier, sake, thee, koffie, gedistilleerd. Wereldkeukens, én hun wijnen: Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Griekenland, Amerika, Mexico, China, Duitsland, en ook Nederland en België. De organisatie van een catering of feestmaaltijd. Heel handig: achterin het boek vind je 20 pagina's met directe adviezen voor wie haast heeft: welke wijn past bij welk gerecht.

De auteur heeft jarenlange ervaring als chef-kok en de internationale wijnopleiding afgerond, dat legde de basis voor een praktische aanpak, waar je direct mee aan de slag kunt. De heldere indeling en het lettertype zorgen ervoor dat het vlot leesbaar is, en de mooie en strakke vormgeving maken het een leuk cadeau.


Auteur | Jeroen Bronkhorst
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

Te koop bij:
boekenwereld logo bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789045038193
Boekomslag voor ISBN: 9789461431363
Boekomslag voor ISBN: 9789045214900
Boekomslag voor ISBN: 9789048856039
Boekomslag voor ISBN: 9789043928571
Boekomslag voor ISBN: 9789000309757


Boekn ©