De Indiase Keuken
India, een land met een ongelooflijk rijke en oude cultuur, spreekt al eeuwenlang tot ieders verbeelding. Mensen uit alle delen van de wereld hebben zich tot India aangetrokken gevoeld waardoor gaandeweg een zeer diverse samenleving ontstond met verschillende culturen, religies en culinaire gewoontes. Culinair gezien is India verdeeld in vijf gebieden: Dehli en het noorden van India, Midden-India, West-India en Bombay, Oost-India en de deelstaten, en Zuid-India en Madras. Elk deel heeft zijn eigen kookkunst waar vooral verschillen zijn in de scherpte van de gerechten, de gebruikte vlees- en vissoorten en ook in de samenstelling van de maaltijden. De Indiase keuken bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt ingegaan op de geschiedenis van India en de situatie Daarna volgt de receptuur die is ingedeeld in snacks en dals (peulvruchtengerechten); vegetarische hoofdgerechten; gerechten met vlees en vis; rijst en brood; salades en chutney's en zoete gerechten en dranken. De recepten zijn stap-voor-stap aangegeven en zijn bovendien afgebeeld op schitterende kleurenfoto's zodat De Indiase keuken is een bijzondere informatiebron voor ieder die houdt van geurige, gekruide gerechten.
Auteur | | Bikash Kumar |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |