KRUIDENREK VAN EEN KOOKGEK
'Het Kruidenrek van een Kookgek is een bijzonder kookboek, een soort gids die u leidt door de keuken van bijzondere kruiden en specerijen. Sommige hiervan hebben hun weg in de Nederlandse keuken al qevonden. Andere zijn eigenlijk nog onbekend. Het maken van dit boek is mij ingegeven door de massale volksverhuizingen in de wereld. Elke cultuur heeft zijn eigen smaakpatroon en deze hebben zich in de loop der tilden gemengd. Het Kruidenrek van een Kookgek is bedoeld om hier meer kijk op te krijgen. - Joop Braakhekke. In deze bijzondere uitgave wordt een dertigtal specerijen beschreven, waaronder onder andere: anijs, citroengras, gemberwortel, kaneel, kardemom, chilipepers, szechuanpeper. Informatie oer het plantengeslacht, herkomst en verspreiding, en toepassingsmogelijkheden wordt aangevuld met een aantal bijzondere recepten zowel uit de keuken van oorsprong als uit onze Nederlandse keuken. Informatieve illustraties en tips op Joops eigen en unieke manier maken dit Kruidenrek van een kookgek een bijzondere aanvulling op de kookgek-bibliotheek.
Auteur | | Joop Braakhekke |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |