Koken met thee

Koken met thee

Net als wijn kan ook thee tijdens de maaltijd de smaak van een specifiek gerecht verrassend versterken; niet alleen als begeleidende drank, maar juist door thee als ingrediënt te verwerken in een gerecht. Steeds vaker wordt thee als ingrediënt toegepast in gerechten of gebruikt bij de bereiding daarvan. Zo kun je een heerlijke marinade of saus maken op basis van thee, geeft stomen met thee een verrassend smakelijk effect en kun je thee zelfs als kruid gebruiken.

Frank van der Zande laat in zijn boek Koken met thee zien dat de diverse soorten thee – wit, groen, zwart, oolong of pu ehr thee – zeer geschikt zijn voor diverse toepassingen. Denk aan het roken van vlees of vis met een rookmengsel waaraan groene thee is toegevoegd, pocheren in een geurige lapsang souchong thee of het insmeren van een braadstuk met een rub van thee.

Auteur | Frank van der Zande
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789089899385
Boekomslag voor ISBN: 9789462501126
Boekomslag voor ISBN: 9789461431134
Boekomslag voor ISBN: 9789056155407
Boekomslag voor ISBN: 9783625176039
Boekomslag voor ISBN: 9789490142056


Boekn ©