Met thee aan tafel
In tegenstelling tot wijn en bier overheerst thee nooit de smaken
op het bord, maar versterkt ze juist. Thee is daarom de perfecte
vervanger voor wijn bij een maaltijd.
In MET THEE AAN TAFEL neemt Culinair theesommelier®
Kristin Van Eetvelt ons mee, op zoek naar de mooiste natuurlijke
thee. Ze introduceert een totaal nieuwe manier om thee te
drinken bij de maaltijd. Hiervoor ontwikkelde Kristin ‘The Art of
Teapairing’ waarbij ze rekening houdt met de bewerkingen van
het theeblad, de geuren die ontstaan en de smaaksensaties van
warme en koude prikkels. Zes theesoorten passeren de revue,
waarbij Kristin ons leert proeven, ruiken, en vooral ook genieten
van deze oudste drank ter wereld.
Chefkok Kris Weygers heeft speciaal voor dit boek dertig
recepten gecreëerd. Ze zijn eenvoudig te bereiden met een
beperkt aantal lokale en seizoensgebonden ingrediënten waarbij
eerlijke smaken en geuren de boventoon voeren.
Kristin Van Eetvelt is Culinair theesommelier®. Ze geeft opleiding en
theeadvies aan Horeca en organiseert Culinaire Thee Belevingen voor ieder
die het wil! Vind haar op www.kristinvaneetvelt.be
Auteur | | Kristin van Eetvelt |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |