Extra vergine

Extra vergine

Door de toenemende belangstelling voor de mediterrane, vooral Italiaanse, keuken heeft iedereen tegenwoordig wel een flesje olijfolie in de keuken staan. Kleurige etiketten met olijfolie, aceite de oliva of extra vergine. Maar wat is extra vergine olijfolie nu eigenlijk en welke zou je moeten nemen voor specifieke gerechten? Welke olijfsoort zit erin en hoe lang is de olie houdbaar?
Extra Vergine van Erik Spaans en Jolande Burg geeft antwoord op die vragen.

In de landen rondom de Middellandse Zee geniet men al duizenden jaren van de gezondheidsvoordelen van en levensstijl waarin olijfolie een prominente plek inneemt. Naast een beschrijving van de soorten olijven, het productieproces en de verschillende types olijfolie komen in Extra Vergine de gezondheidsaspecten en het gebruik van olijfolie voor huidverzorging aan de orde. Natuurlijk bevat het boek ook tal van heerlijke recepten van Jolande Burg, geïnspireerd op de Spaanse, Franse, Italiaanse en Griekse keuken.

Auteur | Erik Spaans
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789066118546
Boekomslag voor ISBN: 9789401455435
Boekomslag voor ISBN: 9789066118751
Boekomslag voor ISBN: 9789020206326
Boekomslag voor ISBN: 9789090300245
Boekomslag voor ISBN: 9789059567658


Boekn ©