Het insectenkookboek

Het insectenkookboek

Krekellolly's in diverse smaken. Sprinkhanen om in chocolade te dopen. Libellenlarven met pepermuntblaadjes. Voor de meeste Nederlanders is het geen dagelijkse kost. Toch eet 80 procent van de wereldbevolking insecten als delicatesse. In Mexico vinden ze bijvoorbeeld gepofte mieren heerlijk en in Japan smullen ze van wespen. Deze fruits de terre zijn niet alleen een smakelijk en veelzijdig ingrediënt in de keuken, ze zitten ook vol eiwitten, zijn duurzaam en eenvoudig te kweken.
In Nederland kun je inmiddels meelwormen en sprinkhanen voor menselijke consumptie kopen, maar een Nederlands insectenkookboek was er nog niet. Het insectenkookboek bevat niet alleen recepten, maar ook tal van wetenswaardigheden en interviews met topkoks en kwekers. Het vertelt waar je insecten kunt kopen, of je ze allemáál kunt eten en hoe je ze bewaart en klaarmaakt.

Auteur | Arnold van Huis
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789045208251
Boekomslag voor ISBN: 9789045020310
Boekomslag voor ISBN: 9789061124191
Boekomslag voor ISBN: 9789462910553
Boekomslag voor ISBN: 9789035230187
Boekomslag voor ISBN: 9789020205459


Boekn ©