Bak uw eigen brood
ABC van het ambachtelijke bakken - deeg maken met de broodmachine - 101 heerlijke broodrecepten.
Brood neemt in onze dagelijkse voeding een belangrijke plaats in. Veel mensen zijn echter uitgekeken op het brood dat in winkels wordt verkocht en willen graag zelf aan de slag. Zelfgebakken brood is beter van smaak, goedkoper en bovendien kiest u zelf welke ingrediënten erin verwerkt zijn. Zo weet u zeker dat u de beste kwaliteit op uw bord krijgt! Met dit rijk geïllustreerde boek is zelf brood bakken geen enkel probleem. Bij elk recept staan de benodigdheden, een duidelijke beschrijving van de bereidingswijze, de bakmethode, de bereidingstijd en de eigenschappen van het brood vermeld. Behalve allerlei recepten voor gistdeeg- en zuurdesembroden, vindt u in dit boek tal van originele recepten voor zoete broden en kleine broodjes: vierkorenbrood, pindabrood, krentenbrood, Russisch komijnzaadbrood, tarwe- en roggebrood, zesgranenbrood, brioches en nog veel meer.
Toon minder
Recensie(s)
De geschiedenis van het broodbakken is al heel oud en in de meeste culturen speelt brood een belangrijke rol. Na een kort historisch overzicht wordt ingegaan op wat er voor broodbakkken nodig is met informatie over meelsoorten, rijsmiddelen (ook de bij Reformwinkels verkrijgbare zuurdesem) enz. Wie nog weinig ervaring heeft kan b.v. beginnen met de verkrijgbare broodmixen, ook zijn er mogelijkheden met broodbakmachines. Eerst recepten voor gistbroden, gevolgd door recepten voor zuurdesembroden van diverse soorten meel, zoete broden en allerlei kleine broodjes, broodfiguren enz., krentenbroden en broden van verrijkt gistdeeg zoals brioche en croissants. De Duitse herkomst is in de receptenkeuze hier en daar merkbaar. Gericht tot de 'huisvrouw'. Recepten over een tot twee pagina's. Tekst in twee of drie kolommen, ingredienten in de marge, veel smakelijke kleurenfoto's. Sommige recepten zijn moeilijk leesbaar in verband met een gekleurde ondergrond. Bij ieder recept een opgave van bereidingsduur en een korte karakteristiek van het brood. Wie graag brood bakt, vindt in dit boek ideeen en inspiratie om eens nieuwe soorten uit te proberen. Met receptenregister.
Redactie
Brood neemt in onze dagelijkse voeding een belangrijke plaats in. Veel mensen zijn echter uitgekeken op het brood dat in winkels wordt verkocht en willen graag zelf aan de slag. Zelfgebakken brood is beter van smaak, goedkoper en bovendien kiest u zelf welke ingrediënten erin verwerkt zijn. Zo weet u zeker dat u de beste kwaliteit op uw bord krijgt! Met dit rijk geïllustreerde boek is zelf brood bakken geen enkel probleem. Bij elk recept staan de benodigdheden, een duidelijke beschrijving van de bereidingswijze, de bakmethode, de bereidingstijd en de eigenschappen van het brood vermeld. Behalve allerlei recepten voor gistdeeg- en zuurdesembroden, vindt u in dit boek tal van originele recepten voor zoete broden en kleine broodjes: vierkorenbrood, pindabrood, krentenbrood, Russisch komijnzaadbrood, tarwe- en roggebrood, zesgranenbrood, brioches en nog veel meer.
Toon minder
Recensie(s)
De geschiedenis van het broodbakken is al heel oud en in de meeste culturen speelt brood een belangrijke rol. Na een kort historisch overzicht wordt ingegaan op wat er voor broodbakkken nodig is met informatie over meelsoorten, rijsmiddelen (ook de bij Reformwinkels verkrijgbare zuurdesem) enz. Wie nog weinig ervaring heeft kan b.v. beginnen met de verkrijgbare broodmixen, ook zijn er mogelijkheden met broodbakmachines. Eerst recepten voor gistbroden, gevolgd door recepten voor zuurdesembroden van diverse soorten meel, zoete broden en allerlei kleine broodjes, broodfiguren enz., krentenbroden en broden van verrijkt gistdeeg zoals brioche en croissants. De Duitse herkomst is in de receptenkeuze hier en daar merkbaar. Gericht tot de 'huisvrouw'. Recepten over een tot twee pagina's. Tekst in twee of drie kolommen, ingredienten in de marge, veel smakelijke kleurenfoto's. Sommige recepten zijn moeilijk leesbaar in verband met een gekleurde ondergrond. Bij ieder recept een opgave van bereidingsduur en een korte karakteristiek van het brood. Wie graag brood bakt, vindt in dit boek ideeen en inspiratie om eens nieuwe soorten uit te proberen. Met receptenregister.
Redactie
Auteur | | Gerhart Eckert |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | |